Mark 5 år drömmer om att få åka i den nya skateboardparken. Här tillsammans med pappa Oleg.

Snart har drömmarna gått i uppfyllelse

nyheter

2022-10-23 Femårige Mark drömmer om att snart få åka i den nya skateboardparken. Pappa Oleg berättar att det här ser familjen verkligen fram emot. Samma intresse har också storasyster Arja.

För flera år sedan drog Camilla Hulkki igång arbetet med att få en modern skateboardpark till Strömsund. Allt började med att sonen Arvid tyckte det behövdes för det var många som ville åka men de hade ju inget att åka på. Då gjorde Camilla slag i saken. Hon berättar:

-Det började 2016 med ett medborgarförslag och intresset var stort, det såg vi rätt snart. För att komma igång att söka tillstånd och medel så bildade vi en förening 2018 och sedan följde saker slag i slag. Jag undersökte vart det fanns möjlighet att söka bidrag.

Här krävdes många timmar för att ”gräva” fram pengar bland annat från olika fonder och med ihärdigt arbete lyckades till sist budgetarbetet ha gått i lås och föreningen stod redo för att påbörja det praktiska. Ett fantastiskt ideellt arbete som gav resultat.

På plats vid vårt besök är det Robbin Stener, ingår i föreningen, som jobbar med att montera ihop en av ramperna.

-Det här kommer att bli kanonbra, varje gång man är här och jobbar så kommer det barn som undrar, när blir det klart snart, när kan vi börja åka. Jätteroligt, säger Robbin som är en av flera som jobbar ideellt med parken.

Camilla Hulkki berättar att föreningen har tagit på sig att montera ihop parken själva och det innebär också att allt blir som vi vill ha det, uppger hon.

När jag åker skateboard då gör jag såhär säger Mark och demonstrerar.

I närheten ligger en liten enkel ”bana” som är byggd sedan tidigare, där Mark och pappa Oleg befinner sig. Oleg och hans fru flyttade från Ukraina för sju år sedan till Strömsund och de har idag barnen Arja 10 år och Mark 5 år. Hela familjen är idrottsintresserade och medlemmar i IFK: Oleg tycker det är så underbart här.

-I sommar var vi ute på semester och då sökte vi upp de bästa skateboardparkerna där vi stannade till. Alla i familjen är intresserade och aktiva inom idrott. Allt från gymnastik och skridskoåkning till att åka rullskridskor. Och nu ser vi verkligen fram emot att få åka skateboard i den nya parken, säger han.

Nu uppmanar föreningen allmänheten att de kanske kan stötta verksamheten genom att bli medlemmar. Gå in på deras Facebooksida och hämta information. Ju fler medlemmar dess bättre blir förutsättningarna att driva en framtida fin skateboardpark i Strömsund.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr