Stort pådrag i Kyrktåsjö – Bombskydd involverat

nyheter

2024-05-1 Ett misstänkt farligt föremål påträffades på en bänk i centrala Kyrktåsjö, mitt emot kyrkan, nu vid 19.20- tiden på onsdag. Räddningstjänsten finns på plats tillsammans med polisen.
.
Det var på onsdag vid 19.20 som Polisen larmades om ett påträffat paket utomhus i Kyrktåsjö som väckte misstankar om något som kunde vara farligt.  Räddningstjänsten och Polisen kommenderades till platsen och i skrivande stund, klockan 20.20, uppger Räddningstjänstens inre befäl Thomas Åslin att nu är det polisen som ansvarar för uppdraget men att räddningstjänsten finns  på plats för att bistå och spärra av området som en försiktighetsåtgärd.
.
Innehållet är någon form av dynamit och Bombskydd är kontaktad av polisen för att inhämta information om hanteringen. Polisen har tagit en bild av föremålet och rådgör med bombskyddet enligt Åslin. Det kan kanske vara någon form av ”busstreck” men givetvis ser man allvarligt på händelsen. 
.
Polisens presstjänst svarar inte på telefon och därmed finns inga direkt nya uppgifter. Så snart det finns information om händelseförloppet kommer vi att delge den.
.
Text: Barbro Ericson

 

 

 

affarsnyttnorr