Skyttegymnasiet blir kvar enligt Kommunstyrelsens beslut

nyheter

2024-05-1 Med tanke på att för få elever söker sig till Skyttegymnasiet i Strömsund ledde det till en diskussion i Kommunstyrelsen om utbildningens framtid. Kanske skulle Skyttegymnasiet läggas ner trots drygt 40 års utbildning. Men nu togs ett positivt beslut, till att börja med.

Skyttegymnasiet i Strömsund har framstått som en gedigen och framgångsrik utbildning som drog igång i början av -80-talet där elevantalet var positivt högt. Men med åren och framför allt under rådande pandemi sjönk elevantalet drastiskt och det är något som fortfarande sitter kvar. Därmed kom frågan upp om det fanns förutsättningar att fortsätta med skyttegymnasiet och ärendet behandlades i Kommunstyrelsen.

Där beslutades vid senaste sammanträdet att Skyttegymnasiet inte ska läggas ner, men till hösten blir det ingen nyintagning för det finns bara en behörig ansökan.

 

Enligt Kommunalråd Susanne Hansson kommer man att försöka saluföra gymnasielinjen på ett effektivare sätt och då får framtiden utvisa vilka förutsättningar det kommer att finnas som kan ge flera elever.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr