Polisen i Strömsund har synpunkter

nyheter

2021-02-9 På måndag eftermiddag riggade Strömsunds Polisen hastighetskontroll efter Alanäsvägen i Strömsund. En sträcka förbi en skola med små barn och övergångsställe. Här är det många trafiksyndare som far fram och när Polisen finns på plats varnar bilisterna varandra. Dåligt agerat, är Polisens synpunkter.
Igår eftermiddag måndag genomförde Strömsundspolisen en hastighetskontroll längs med Alanäsvägen i centrala Strömsund. Detta efter flertalet önskemål från boende längs sträckan. När patrullen är på platsen kan vi se flertalet föräldrar och barn som passerar över vägen vid infarten mot Bredgårdsskolan. Vi kan även se en hel del förare som blinkar med helljuset och varnar andra trafikanter för vår kontroll, uppger Polisen.
Ganska oskyldigt kan tyckas men vad händer två bilar efter en av dessa varningar?
Jo, en bil kommer i något högre hastighet än övriga trafikanter, denna stoppas och kontrolleras. Föraren får även blåsa i vårt sållningsinstrument, där blåser föraren positivt.
Ni som nu ivrigt blinkade till era medtrafikanter, hade ni verkligen föredragit att den här märkbart berusade föraren sänkt farten så pass så att han inte kontrollerats av oss utan istället kört vidare mot övergångsstället med passerande föräldrar och barn? Det är en fråga som Polisen ställer sig och ser med bekymmer på tilltaget.
Text: Barbro Ericson
affarsnyttnorr