Foto: Jan Oscarsson

Konsert i kyrkan vid Samernas nationaldag

nyheter

2021-02-9 Under Samernas nationaldag bjöd  Jon Henric Andersson på en konsert i Ströms Kyrka. Men än en gång satte Covid-19 käppar i hjulet för en fullsatt lokal. Däremot kan man ta del av konserten på You Tube kanalen.

Av tradition har vi kunnat lyssna till Jon Henric Anderssons framträdande i kyrkan under samiska evenemang. Även i år under Samernas nationaldag fanns han på plats men utan åhörare i kyrkan. Men det går att ta del av konserten via You Tube. Jon Henric får berätta:

-Jag har spelat in en livestreaming från Ströms kyrka som ska sändas nu på lördag den 13 februari klockan 15.00-16.00. Det är sju låtar samiskt och svenskt blandat med eget material och låtar från folk i min närhet.

Foto: Jon Henric Andersson

Jan Oscarsson (Jannez) filmade och redigerade konserten där även fantastiska stillbilder, av Martin Hedman, på Strömsund med omnejd som synkades in, berättar Jon Henric och fortsätter:

-I dessa Coronatider får man tänka utanför boxen och göra det bästa av saken. Att streama är det nya sättet att nå ut till folk och det kommer säkerligen att finnas kvar på ett eller annat sätt i framtiden.

Foto: Jon Henric Andersson

Välkommen – Buerie båeteme ! hälsar Jon Henric Andersson från konserten på Samernas nationaldag i Ströms kyrka.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr