Susanne Hansson kommunalråd Strömsund. Foto Be

Kommunen ger julklappar i år

nyheter

2020-11-17 Kommunen ger julgåva till medarbetare och stimulerar det lokala näringslivet. Strömsunds kommun vill i år uppmuntra sina medarbetare lite extra. Tack vare deras insatser och goda hantering har smittspridningen av covid-19 med all sannolikhet begränsats i kommunen. Därför ser vi fram emot att i år kunna dela ut en julklapp – ett presentkort på 500 kronor i samarbete med Strömsunds köpmannaförening.

Pandemin har påverkat samtliga medarbetare och stundtals medfört en hög arbetsbelastning. Trots det har de föredömligt följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställt upp för varandra både inom arbetsgrupperna och över förvaltningsgränserna, skriver Kommunen i ett pressmeddelande.

Tack vare deras försiktighet och goda hantering har smittspridningen i kommunen med all sannolikhet begränsats. För att visa uppskattning vill Strömsunds kommun i år dela ut en julgåva för att hylla de fantastiska insatser som medarbetarna gjort under året, säger kommundirektör Anneli Svensson.

 Stimulerar det lokala näringslivet

Julgåvan möjliggör dessutom att kommunen kan stimulera det lokala näringslivet, satsningen innebär att drygt 800.000 kronor kommer de lokala företagen till godo.

Presentkorten tar kommunen fram i samarbete med Strömsunds köpmannaförening. Företag utanför Strömsund har möjlighet att tillfälligt bli medlemmar hos köpmannaföreningen. Det gör att företag i alla kommundelar kan vara med och presentkortet blir enklare att använda även för medarbetare som inte bor i Strömsunds tätort.

Våra lokala företagare är otroligt viktiga för kommunen. Därför känns det bra att även kunna visa dem uppskattning och stöttning. Det här skapar också möjlighet för våra medarbetare att handla sina julklappar lokalt, säger kommunalrådet Susanne Hansson.

Till anställda och vikarier

Kommunen delar ut presentkortet på 500 kronor till alla anställda på Strömsunds kommun,  även till visstidsanställda och vikarier som arbetat minst 100 timmar sedan 1 april 2020.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr