Däcknor AB i Strömsund fortsätter investera

nyheter

2020-11-23 I Strömsund har vi företaget Däcknor AB som har ett av norra Europas modernaste regummeringsverkstad. Ett företag som satsar och investerar, som exempelvis under senaste året, drygt sex miljoner kronor till bland annat toppmodern utrustning.

Tommy Persson är platschef och han berättar om årets investering:

-Den senaste satsningen på sex miljoner  har investerats i nya maskiner i fabriken just för att hålla en hög kvalitet på våra produkter. Dessutom gör vi kontinuerliga satsningar inom miljön, som är av stor betydelse. Vi vill hålla en god arbetsmiljö för våra medarbetare, då trivs man på arbetsplatsen och det ger en god produktion, avslutar Persson.

I Strömsund finns verkstad med ett 30-tal anställda där man arbetar med regummering av begagnade lastbils-traktor och bussdäck. Det är stor vinst att regummera ett slitet däck i förhållande till att kassera och göra nya.

På fabriken sorteras och kvalitetsgranskas varje stomme. Bra stommar mäts, märks och förbereds för regummering. Dåliga stommar kasseras och går till återvinning. En fabrik som expanderar i takt med nöjda kunder ute i landet.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr