Var försvunnen några dygn – återfanns sovandes i skogen

nyheter

2020-08-26 En man i 85-årsåldern har varit försvunnen några dagar vilket anmäldes. Ett  sökpådrag med polishelikopter och hundpatruller har sökt honom och vid 23-tiden på tisdagkväll återfann man honom sovandes i skogen någon mil utanför Hoting. 

Mannen återfanns på tisdag kväll sovandes ute i skogen och han var blöt och medtagen men kontaktbar. Han togs med ambulans till sjukhuset för kontroll. Det var vid 23-tiden som en hundpatrull spårade den 85-årige mannen som kommer från Norge. Både polishelikopter och hundpatrull var ute i sökandet och det var hunden som spårade upp honom.

Han hade kört in på en mindre väg men kört fast bilen. Polisen hittade bilen som var tom och utifrån den fortsatte sökandet med hundpatrull vilket resulterade i att mannen återfanns sovandes i skogen någon mil utanför Hoting.

Polishelikoptern kunde vid 20-tiden på tisdag kväll hitta mannens bil efter en skogsbilväg några mil utanför Hoting. Därifrån fanns en utgångspunkt och efter några timmars ytterligare sökande så kunde hundpatrullen hitta mannen som sov i skogen. Enligt polisens inre befäl var mannen talbar men blöt och frusen.

Den 85-årige mannen anmäldes försvunnen av sina anhöriga för några dagar sedan och händelsen fick tack vare ett intensivt sökande ett lyckligt slut. Under tiden han var borta har Polisen haft viss telefonkontakt med honom men problemet var att han inte visste vart han befann sig.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr