Se upp med inbrottstjuvar – härjar i länet

nyheter

2021-08-11 Polisen får fortlöpande in anmälningar om inbrott och stölder. Under tisdag kväll rapporterades om stöld ur ett garage. Och i Storbränna Häggenås kunde tjuven stoppas tack vare rådiga ortsbor. Nu verkar stöldligor vara i farten i bred omfattning.

I Backe var det en granne som upptäckte att en garagedörr var uppbruten. Händelsen ska ha anmälts under tisdag kväll och en polisanmälan är gjort. Det har inte kommit fram om något är stulet men en brottsplatsundersökning ska genomföras.

I Storbränna utanför Häggenås kunde en tjuv stoppas tack vare rådiga bybor som blockerade den bilburna tjuvens framfart. Två bilar blockerade utfartsvägarna från det förråd där stölden av gods var i full gång att lastas i en bil.

Enligt uppgift rör det sig om flera brott i länet och det gäller att försöka låsa tjuvarna ute i möjligaste mån. Och som händelsen utvecklade sig i Storbränna är det bra om grannar samarbetar. Men Polisen vill ändå uppmana försiktighet i att ingripa som privatperson. Man vet aldrig vad man träffar på för individer.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr