Helena Svanberg kommer med lucian Emma Strömgren och tärnan Saga Hjelm. Arkivbild från 2019. Be

Rotary Strömsund uppger – Luciafirandet är inställt

nyheter

2020-11-14 Under senare år har Rotary Strömsund arrangerat Luciafirandet med kröning i kyrkan men i år har de fattat beslutet att inställa traditionen. Allt för att undvika folksamling och konsekvenserna av smittspridning av Covid-19.

Tommy Persson Rotary Strömsund har under senare år tillsammans med Anders André varit ansvariga för arrangemanget med Strömsunds Lucia. Men på grund av dagens rådande smittspridning av Covid-19 har de beslutat att ställa in Luciafirandet för i år.

Arkivbild från 2019. Tommy Persson förbereder Lucia Emma Strömgren inför ett besök. 

De vill inte utsätta någon för risken att bli utsatt för smittspridning i dessa Corona-tider. Det vore förödande säger Tommy, att samla folk i kyrkan och göra besök ute på olika platser med folksamlingar är uteslutet.

Arkivbild från 2019 vid besök på Strömbacka – Granbacken.

I vanliga fall har Luciakröningen i kyrkan varit på kvällen men redan vid 07-tiden på morron har de börjat med företagsbesök och fortsatt på flera platser under dagen. Bland annat har det ordnats med ett uppskattat besök på Strömbacka – Granbacken där personalen brukar ordna besöket under festliga förhållanden.

Att jobba med ett Luciaarrangemang kräver stora arbetsinsatser och till arrangörernas hjälp har flera frivilliga ställt upp. En god samarbetspartner har varit Helena Svanberg från Ridklubben och i fjol var dessutom dottern Elin Svanberg till stor hjälplig att träna in luciatågets sånger.

Nu är det bara och hoppas på att årets inställda Luciatåget är en engångsföreteelse och att nästa år är allt i sin ordning igen och folk kan se fram emot ”Årets Ljuspunkt”.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr