Östersundsbärgare jobbar att få upp lastbil ur diket

nyheter

2021-08-16 I helgen var Strömsundsbron avstängd på grund av upprustning och fordonstrafiken hänvisades till vägsträckan mellan Ulriksfors och Hallviken. En singelolycka inträffade, en lastbil med släp åkte av vägen. Nu är ett bärgningsbolag från Östersund på plats för att få upp bilen.

Förra helgen, när det var första etappstoppet på Strömsundsbron och trafiken dirigerades via en grusväg mellan Ulriksfors och Hallviken, inträffade flera olyckstillbud. Vädrets makter gjorde att vägen blev i det närmaste ofarbar och flera incidenter inträffade.

Nu i helgen upprepades stängningen av bron, ska ske varje helg fram till vecka 49, och trafiken fick köra grusvägen igen. Även i helgen kom regn vilket gjorde vägen i dåligt skick. En singelolycka inträffade med en lastbil med släp, där kom bilen ut på kanten och det skar. Bilen hamnade på sidan i diket, men inga personskador.

 

 

På måndag morron kom två bilbärgare och en speciell kranbil från Östersund till platsen för att bärga lastbilen. En av killarna i teamet uppger:

– Det är en norsk långtradare som var lastad med byggmaterial och inventarier. Bilen var på väg från Oslo till Hammerfest. Först fick vi bärga all last och nu är vi på väg att ta upp bilen, berättar killen från Bilbärgningen.

Idag är vägmaskiner och lastbilar igång för att förstärka vägen samt att det byggs nya mötesplatser. Vägen är i skrivande stund en utomordentligt fin grusväg och en man som vi träffade tyckte att ”finare väg får man leta efter”. Men under olyckliga omständigheter var inte vägen bra under de två gångna helgerna.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr