Vår kommun har en fantastisk natur som alla borde få njuta av. Arkivbild: Be

Kommunen hjälper boende att ta emot besök ute

nyheter

2020-05-28 Det är fortfarande besöksförbud i kommunens äldreboenden. Nu gör kommunen i ordning besöksplatser i utemiljön vid varje boende för att vårdtagare och anhöriga ska få möjlighet att mötas men ändå följa rekommendationerna om avstånd. Det skriver Strömsunds kommun på sin sida.

Affärsnytt Norr har varit på plats vid många sammankomster som ordnats på Strömbacka och Granbacken. Allt från luciafirande till Göran Edmans kolbullelunch med underhållning av Karl Ivar Pettersson på dragspel och sång, besök som de gjort på många av kommunens boenden och vid flera tillfällen. Och inte att förglömma Nobelmiddagen på Åshamra i Hammerdal med trerättersmiddag där de boende kom finklädda till bordet. Där hade också flera frivilliga ställt upp till hjälp liksom några ur personalen som hade ledigt för dagen.

Och nu är det dags för en fest i det fria för boenden på Strömbacka och Granbacken där personalen har ordnat med en ute-fest i juni där det blir underhållning av Patriks Combo. Den ekonomiska delen hjälper Strömsunds kommun och till med. Äntligen blir det möjligt att gemensamt få ha en trevlig dag i det fria.

Men som sagt, Kommunen skriver om möjligheten för boenden att ta emot besök om det sker på uteplatser där det finns utrymme. Men då måste man i förväg boka en tid hos personalen. Så här skriver Kommunen:

En ny möjlighet – men besöksförbudet gäller fortfarande

Nu gör kommunen i ordning besöksplatser i utemiljön vid varje boende. Det gör vi för att vårdtagare och anhöriga ska få stöd i att kunna mötas ”på riktigt” men fortfarande hålla de rekommendationer som finns om avstånd.

De nya besöksplatserna innebär inget generellt undantag från besöksförbudet.

Besök måste förbokas

Alla utomhusbesök måste bokas i förväg genom kontakt med enhetschefen för det aktuella boendet. Det går att nå enhetscheferna måndag till fredag.

Barbro Ericson

affarsnyttnorr