Konstgruppens utmärkelse. Representanter från konstgruppen bjöds in till årskurs 9’s vernissage. De utsåg en vinnare i varje klass. Från vänster: Reem Tayeb, Anna Jensen, Nova Blom

Högtidligt vid Vattudalsskolans avslutning i kyrkan

nyheter

2022-06-17 På fredag tågade hela truppen av högstadieelever och personal till kyrkan ledsagad av trumslagare. En vacker dag i sommarens tecken med en välfylld kyrka. Sommarpsalmer och rektorn Anna Strömstedts tal till eleverna samt utdelning av utmärkelser.

Finklädda ungdomar tågade till kyrkan tillsammans med personal från Vattudalsskolan och i ledning av trumslagare. En vacker sommardag och vid kyrkan och efter gatan var folk samlade, den svenska flaggan vajade och solen strålade

Högstadiets rektor Anna Strömstedt höll tal till eleverna, där vissa lämnar högstadiet och går vidare med gymnasie-studier och lämnar Vattudalsskolan medan andra återkommer till hösten. Eleverna uppmanades att ta vara på sommaren och ledigheten och framför allt att vara rädda om sig själva men också att vara en god person gentemot andra.

Så blev det utdelning av utmärkelser och det var inom varierande områden. Som exempelvis elever som genomfört Vattudalsklassikern. Det innebär att de deltagit i långa fjällturen, badat isvak och sovit i bivack. Dessa tuffa killar är från vänster:

Per-Jonas Andersson, Daan Beuvink, Mattias Elverum Persson, Albin Höglin, Simon Svanberg, Tobias Magnusson, Tim Nygren.

Ett antal elever har deltagit i att vara ”drogfria under hela högstadietiden”.  Där blev vinnaren utsedd genom lottdragning och det blev Isabelle Viklund här tillsammans med rektor Anna Strömstedt.

Kyrkan var som sagt välfylld av finklädda ungdomar och anhöriga, de gamla avslutningspsalmerna sjöngs och givetvis, ”den blomstertid nu kommer” och Jämtlandssången. En fin avslutning för högstadiet och en eloge till rektor och övrig personal som arbetat fram en så vacker och minnesvärd skolavslutning i kyrkan.

Efter avslutning i kyrkan blev det återsamling i skolan med fika och därefter gick de unga ut till ett långt sommarlov.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr