Komminister Håkan Udd

Första Advent i Ströms kyrka

nyheter

2021-11-28 Första Advent i kyrkan är en högtidlig stund och nu när Coronan dämpats en del så var det åter möjligt att göra ett besök i Ströms kyrka. Komminister Håkan Udd höll i predikan och kyrkokörens vackra stämmor värmde i vinterkylan.

Texten för 1:a Advent handlar om förväntan, uppståndelsen och livet. De psalmer som sjungs syftar också på en förväntan. Man sjunger om ”Bereden väg för Herran” och den texten innehåller både vackert innehåll till ljuvlig musik. När det är Advent tänds ljus och lyktor och hela kyrkan är en vacker och varm samlingsplats för folket.

Förr i tiden var kyrkorna välbesökta, oftast på grund av tradition, men många gick till kyrkan för att finna ro. Utarbetade människor, de som inte hade tid för annat än arbete, gick till kyrkan där de fick en stunds avkoppling. Det är nog många som sovit sig igenom hela andaktsstunden på grund av att de var helt utarbetade.

Under dagens högmässa tog komminister Håkan Udd upp hur samhället är drabbat idag. Många är oroliga och känner otrygghet, men så var det också på Jesu tid. Men det finns alltid nya förväntningar och det för oss framåt.

Kyrkvärdarna Anna Britt Bergström och Tommy Persson läste också text från dagens bibelord.

Kyrkokören är ett vackert inslag med organist/piano Erika Magnusson. Efter dagens andaktsstund bjöds på glögg och pepparkakor i kyrkans foajé som blivit ombyggt under sommaren och som numera är en fin samlingsplats med en kökshörna. En trevlig avslutning på 1:a Advent i Ströms kyrka.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr