Vy från slalombacken utanför Backe.

Fjällsjö Framtid ansöker om en kvarts miljon i bidrag

nyheter

2019-12-17 Det är svårt för mindre orter att kunna hålla en ekonomi i balans, där exempelvis Fjällsjö Framtid har det knapert. Trots återhållsamhet med ekonomin. En kvarts miljon ansöker de nu att få från Strömsunds kommun.

I går skrev vi om Skoteralliansen som sökte bidra hos Strömsunds kommun på 200.000 kronor för att klara skötsel av skoterleder. Beviljat belopp blev hälften, 100.000 kronor. Nu tas också ett ärende från Fjällsjö Framtid upp på kommunstyrelsens möte, en ansökan om bidrag inför 2020 på 250 000 kronor. Inför 2019 var ansökan i samma storleksordning och den ansökan beviljades av kommunen. 

I ansökan har Fjällsjö Framtid skrivit:

”Vi har haft ett fint verksamhetsår bakom oss och vill tacka för fjolårets bidrag som gjort det möjligt” och skriver vidare: Hela tiden försöker vi hålla kostnader stången och att ”sparsamhet genomsyrar hela organisationen”.

”Tack vare hyresintäkterna från våra fastigheter och bidraget från Strömsunds kommun kan vår verksamhet gå runt” uppger Fjällsjö Framtid.

Det har varit år, som exempelvis 2018, då gick föreningen back på grund av för höga personalkostnader, men att man kommit tillrätta med det genom att ”minska personalgruppen med en tjänst”.

Fjällsjö Framtid påpekar också att lönekostnaderna är den största utgiften, men personalen är också den viktigaste tillgången.

”Vi har tidigare tacksamt erhållit 250 000 kr från kommunen och ansöker härmed om samma summa inför verksamhetsåret 2020”.

Vi får efter tisdagens kommunstyrelsemöte se vad som går att göra, om Fjällsjö Framtid får en kvarts miljon i bidrag eller hur det nu blir.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr