Jens Burman, en av årets nyförvärv som även blir anställd på deltid av Engcon. Foto: Sergei Bobylev / Getty Images

Engcon i unik satsning – rekryterar långloppsåkare i världsklass

nyheter

2021-10-26 Inför vintern 2021/2022 startar Engcon upp en unik satsning med fokus på både elitåkare och rekrytering. Till skillnad från tidigare år där satsningen har innefattat ett elit-team i långloppsskidåkning med åkare i världsklass, vilket är en viktig del i industriföretagets personalvård, kommer de i år även erbjuda delar av teamet anställning på olika positioner inom Engcon.

Satsningen på Team Engcon som långloppslag och friskvårdssatsning går nu in på tredje året och laget har huserat många namnkunniga skidåkare i världsklass som rönt stora framgångar inom den alltmer växande grenen långlopp på skidor.

Förutom skidåkningen har ytterligare en dimension tillkommit i samarbetet med Engcon. Alla åkare får möjlighet till en deltidsanställning inom företaget. Det kan exempelvis handla om uppringande verksamhet under lugna perioder utanför tävlingssäsongen, skriver engcon i ett pressmeddelande.

– Elitidrottare blir ofta drivna i sitt arbete då de är vana att prestera och det gynnas alla parter av, menar förgrundsgestalten, elitskidåkaren, teamchefen och initiativtagaren Jerry Ahrlin.

Inför vinterns långloppstävlingar på skidor växlar nu Team Engcon upp och värvar flera OS- och VM-meriterade åkare. Med detta hoppas teamet samt industriföretaget på ytterligare framgångar. Jens Burman och Oskar Svensson är två åkare som parallellt med skidåkningen kommer stötta upp som deltidsanställda på Engcon.

Jerry Ahrlin ser hoppfullt på kommande vinter

– Vi har sedan starten satsat hårt, tagit stora kliv framåt och nu får vi in ytterligare åkare som kommer ge oss den bredd och spets vi behöver för fortsatt satsning, säger Jerry Ahrlin och räknar upp nyförvärven.

  • Didrik Tönseth, född 1991 har under sin karriär bland annat åkt hem ett OS-guld, två stycken VM-guld samt ett flertal pallplaceringar i världscupen och de Nordiska mästerskap han deltagit i.
  • Jens Burman är en stark åkare som tagit stora kliv de senaste säsongerna. Jens är en åkare med hög kapacitet som vi kommer ha stor nytta av under de långa och tuffa loppen som avgörs under våren.
  • Oskar Svensson fick sitt stora genombrott under fjolårssäsongen då han vann två världscuplopp i sprint. Oskar är både snabb och taktisk och passar perfekt in i teamet. Han kommer precis som Jens åka de lopp som går efter världscupavslutningen och OS.
  • Torgeir Sulen Hovland, en kille med bra kapacitet och väldigt snabb. Han har åkt riktigt bra under årets rullskidsäsong. Han blir viktig och har kapacitet att vinna spurter i vinter.
  • Jenny Solin är en riktigt duktig stakåkare och dessutom väldigt snabb. Hon ingår också i Team svenska spel som är en del av skidförbundets satsning.

– Det är rutinerade pjäser vi förstärker med. Exakt vilka lopp de kommer att åka med i Team Engcons dress är inte helt klart, det beror på vilka övriga tävlingar åkarna deltar i, berättar Jerry Ahrlin.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr