Arkivbild som inte har direkt koppling till reportaget.

En man ur stöldligan greps i Strömsund

nyheter

2022-09-24 Två män var ute på stöldturné och när de var i Överammer ringde boende om männen som kommit med lastbil för att bland annat försöka ta med sig en fyrhjuling. En man greps i närheten den andre mannen greps i Strömsund.

Polis kallades till en adress i Överammer sedan boende ringt och berättat att två män kommit till platsen i lastbil. De misstänks till en början för att ha försökt ta en fyrhjuling samt för att ha slagit sönder en bil. Innan polis hinner komma till platsen har lastbilen lämnat adressen och i samband med detta kört på en annan personbil.  

Föraren och passageraren har i samband med detta hotat personer som befann sig i i närheten. Därefter har lastbilen kört fast och någon form av tumult utbrutit. Obekräftade uppgifter pekade på att det skett ytterligare misshandlar på plats och att ytterligare hot har uttalats från männen.  

När polis sedan kom till platsen kunde en sjuttonårig pojke gripas. Den andra mannen, i 45-årsåldern, hann avvika. Han anträffades senare under natten i Strömsund och kunde gripas. Utredningen fortgår under dagen med bland annat ytterligare förhör så att bilden kring vad som hänt på platsen kan klargöras, uppger Polisen. 

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr