Bedragare i nybörjarklass – men se upp

nyheter

2021-02-16 Akta er för bedragare som dyker upp både på telefon och på nätet. Men det kommer faktiskt samtal som kan få den mest luttrade att skratta. Trots allt ligger det uppsåt bakom samtalet så va på din vakt.

I går kväll kom ett telefonsamtal. Mannen som ringde upp presenterade sig och samtalet utspelades på följande sätt:

-Hej, det är Daniel din granne. Jag kan inte komma ut på nätet och har ingen uppkoppling via WIFI. Jag är i akut behov av nätet just nu. Kan jag få dina inloggningsuppgifter så jag kommer in.

Då får han till svar:

Jag har ingen granne som heter Daniel.

”Nä det var ett skämt, men kom igen nu, får jag dina inloggningsuppgifter”.

Därmed avslutades samtalet. Kollar uppringda telefonnummer och där uppges:

Troligen bedragare.

Av samtalet att döma så måste uppringaren ha varit en PRYO-elev, för något dummare samtal har man aldrig varit med om. Till och med var det skrattretande. Men det kan ändå behövas ett varningens finger, för det ligger uppsåt till bedrägeri bakom.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr