Privat bild.

Privat bild.

Ulriksfors idrotts- och byförening får tillgänglighetspris

nyheter

2018-12-3 Tillgänglighetspriset går 2018 till Ulriksfors idrotts- och byförening för sitt stora engagemang för att bland annat göra bygdegården tillgänglig för alla.

Det känns väldigt motiverande att få det här priset, säger Evert Janeheim och Marie Lidberg i ett pressmeddelande. 

Byn Ulriksfors ligger fem kilometer från Strömsunds centrum och här återfinns årets pristagare av Tillgänglighetspriset: Ulriksfors idrotts- och byförening. Måndag 3 december var Evert Janeheim och Marie Lidberg på plats för att ta emot diplom, blommor och en vacker ljuslykta från Tillgänglighetsrådet och dess ordförande Göran Bergström.

  • Tack så mycket, det känns väldigt motiverande. Vi tycker båda två att det är viktigt att prova nya saker och försöka behålla framtidsandan som finns i byn. Att engagera sig för barnens skull känns självklart, det är även viktigt för trivseln att bygden är levande, säger Marie Lidberg. Evert Janeheim fortsätter:
  • Jag är en hemvändare och att vi båda kommer in med lite nya ögon tror jag är positivt. Vi ser att det är lite av en generationsväxling på gång i Ulriksfors och nu gäller det att täppa till klyftan mellan unga och gamla och se till att engagemanget fortsätter, säger han.

Både han och Marie menar att föreningen bidrar till samhörighet i bygden, de framhåller ”hustomtarna” Christer Wikström och Stig-Erik Salomonsson som bidrar till att hålla föreningen igång.

  • De är otroligt värdefulla för oss och hjälper till med allt möjligt. Utan dem hade föreningen inte rullat på lika bra som den gör, säger pristagarna.

Tillgänglighetspriset delas ut varje år till en förening som gjort insatser för att underlätta tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Motiveringen:

Ulriksfors idrotts- och byförening har med stort engagemang gjort sin bygdegård tillgänglig för såväl ung som gammal. Med öppenhet och välkomnande erbjuder de ett stort utbud av aktiviteter med allt från boule till ungdomsgård. Ett engagemang som skapar trivsel långt utanför byn.

 

affarsnyttnorr