Arkivbild Be. Aanna Johansson Larsson i mitten på bild för traditionerna vidare.

Arkivbild Be. Aanna Johansson Larsson i mitten på bild för traditionerna vidare.

Tillgänglighets- och kulturfestival 5 maj

nyheter

2018-04-28 Det blir en dag med kulturer i möten där du har möjlighet att se konstutställning, smaka mat och titta på kläder från olika länder och kulturer samt ta del av uppträdanden.
Den 5 maj är mötet mellan människor och kulturer i fokus när tillgänglighetsrådet arrangerar en Tillgänglighets- och kulturfestival på Ströms hembygdsgård. Föreningar och organisationer är inbjudna att medverka och berätta om sin verksamhet och det blir många spännande aktiviteter.

Vi vill ha ett samhälle som är tillgängligt för alla. Tillgänglighets- och kulturfestivalen är fylld med aktiviteter som ger dig möjlighet att ta del av information från flera föreningar för personer med funktionsvariationer, även studieförbund är på plats.

Kulturer i möten

Det blir en dag med kulturer i möten där du har möjlighet att se konstutställning, smaka mat och titta på kläder från olika länder och kulturer samt ta del av uppträdanden. Kom till derhvie-gåetien (torvkåtan) och prova på att baka din egen gaahkoe (samiskt bröd) över elden.

Program

11.00 Invigning av Göran Bergström
11.20 Kulturskolan
12.00 Uppvisning av kläder från olika kulturer
13.00 Allsång
13.30 Mat från olika kulturer
14.45 Avslutning och prisutdelning

Teater på Stora scenen

Stora scen teaterföreställningen Stigen klockan 11.15 och klockan 13.00.

Dagen arrangeras av tillgänglighetsrådet, Mötesplats Strömsund – Hembygdsgården 2020, Öppen Arena, ABF, NBV och Studiefrämjandet.

Välkommen! Buerie båeteme!

affarsnyttnorr