Telia urholkar säkerheten i glesbygd

nyheter

2017-08-3 Först drogs det fasta telefonnätet i exempelvis byarna Harrsjön med många flera och det var bara det mobila nätet som var framtiden. Men säkerheten för framtiden har urholkats för nu funkar inte den mobila telefonen heller.

Nyligen slogs det mobila telefonnätet ut, i bland annat byn Harrsjön med många flera byar. En bybo i Harrsjön ringer till Telia och uppger att telefonen fungerar inte. Då får han till svar hos Telias språkrör att i början av september kommer de att kolla upp och laga felet.

Ansvarstänket hos Telia är lågt, att först ta  bort det fasta nätet innan man med säkerhet vet att det mobila är stabilt. Den Harrsjöbo som ringde påpekar att svaret han fick när han vände sig till Telia var att de kan komma i början av september månad för att lokalisera och laga felet.

– Det går inte ens att ringa 112 om det skulle behövas. I byarna bor många äldre och risken är stor att de kan drabbas av både olyckor i hemmet och bli sjuka. Då kan man inte larma en ambulans. Det känns fruktansvärt med denna osäkerhet.

affarsnyttnorr