Jennifer Dahlén. Privat bild.

Jennifer Dahlén. Privat bild.

Strömsund får mässa i hästväg

nyheter

2018-04-30 Strömsunds Ridklubb bjuder den 13 maj in hästfolk från Jämtland, Västernorrland och Västerbotten till en nystartad mässa. Under dagen kommer företag och återförsäljare från hästbranschen att medverka som utställare och föreläsare, skriver Maja Gahlin.

Besökarna kommer att få se nyheter från bland annat sadeltillverkare, foderleverantörer och försäkringsbolag. Här kan man hitta allt från desinficeringsmedel för stall till hästar av stengods. Under dagen erbjuds kostnadsfria inspirationsföreläsningar från kunniga  hästföretagare inom olika områden, till exempel kiropraktik, hästhoppning och natural horsemanship.

Ett av dragplåstren är en demo av en ångrengöringsmaskin anpassad för stallmiljö – ett enkelt och miljövänligt sätt att sanera och desinficera hästboxar och på så sätt minska spridningen av smittsamma sjukdomar.

– Många stall och klubbar i distriktet har drabbats av kvarka och andra smittor under den senaste tiden, så vi tror att intresset är stort säger Jennifer Dahlén, en av initiativtagarna.

Mässan kommer att hållas på Strömsunds ridklubbs anläggning.  Klubben har cirka 150 medlemmar och driver till vardags ridskola samt tränings- och
tävlingsverksamhet.

Privat bild.

Vi hoppas på många besökare under mässan, så att fler upptäcker vår ridklubb. Vi har en jättefin anläggning, men många tycker att Strömsund ligger lite avsides. Vi hoppas att det här kan sätta oss lite på kartan, berättar Jennifer.

Intresset inför mässan är stort med över tjugo medverkande företag och närmare tvåhundra intresseanmälningar för besökare.

För mer information Kontakt/frågor:
Maja Gahlin, maja.gahlin@hotmail.com
070-6266827

Strömsunds Ridklubb: 0670-13877
ww.stromsundsrk.se

 

affarsnyttnorr