Arkivbild. Har ingen koppling till reportaget.

Arkivbild. Har ingen koppling till reportaget.

Strömsund bäst med nattomsorg till barn

nyheter

2018-11-14 Att det blev nattomsorg för barn i Strömsund ledde till att de framstår som bäst i länet. I särklass flest barn är i behov av nattomsorg där. Tre av åtta kommuner hade barn i nattomsorg för barn där Strömsund visade sig bäst. Det framgår i en sammanställning för 2017,

-Verkligen roligt att vi kunde genomföra det här. Vi kunde också avsätta pengar till jobbarkläder för förskolepersonal, uppger Gudrun Hansson (s).

Totalt över länet rapporteras att 36 barn fick omsorg på obekväma tider, alltså nattis, under 2017. Som exempel kan nämnas att i Krokom är det sex barn och i Strömsund 29 barn på ”nattis”.

För ett antal år sedan var önskemålet från förvärvsarbetande föräldrar med obekväm arbetstid att det skulle finnas ett ”nattis” i Strömsund. Flera ensamstående med nattarbete var strandsatta eftersom de inte hade någon nära släkting eller bekant som kunde ta hand om barnen nattetid. Kommunen insåg behovet och gick föräldrarna till mötes. Och nu kan man utläsa att behovet var stort.

Vid en översyn av samtliga kommuner i länet för 2017 ligger Strömsund på en klar förstaplats med 29 barn på nattis. Ett resultat som Gudrun Hansson socialdemokraterna Strömsund är nöjd över.

affarsnyttnorr