Knodde Bergvall från Missing people ritar kartor över nya sökområden.

Knodde Bergvall från Missing people ritar kartor över nya sökområden.

Söker efter Lukas dygnet runt

nyheter

2018-09-19 Folk ställer upp dygnet runt i sökandet efter försvunne Lucas Löfström i Strömsund som försvann i fredags eftermiddag. En bland många frivilliga är Kim Löf vän till familjen är ute på sin 5:e skallgångskedja i sökandet efter Lucas.

Ännu ett dygn har gått och fortfarande finns inga spår efter 19-årige Lucas Löfström och sökandet fortgår oavbrutet. Under måndag och tisdag har hundratalet varit delaktiga i sökandet. På tisdag kväll och natt var det fortfarande personer som kom till samlingsplatsen på Folkets Hus för att få information och därefter ge sig ut för att söka. En av alla frivilliga som deltar är Kim Löf som är vän till familjen.

kim

polisFr. V Robert Matson polis i Strömsund sedan oktober 2017. T.h polis Björn Svanberg.

-Under dagen har polisen bevakat Vattudalen från båt, från bron och uppöver. Vi har haft förhör med personer som tidigare haft kontakt med Lucas. Vi är cirka 10-15 poliser som jobbar. Militärer, fjällräddning och MC-ordonnanser söker efter skogsbilvägar säger Björn Svanberg.

inne

Det har varit svår terräng på många ställen i de områden som sökts av. Det är blött och mörkt men ingen klagar. Ledare för organisationen Missing People har verkligen berömt de frivilliga som ställer upp i sökandet.  Många jobbar dagtid men ansluter sig direkt efter jobbet och letar ända in på småtimmarna. Klockan 02 natten mot onsdag är det fortfarande folk som är ute och letar och under onsdag morgon kl 09 är det dags för samling på Folkets hus igen.

Strömsundsborna ställer upp när det väl gäller var det någon som sa.

Ja det här är medmänsklighet av den högre graden. Samling onsdag morgon 09.00 på Folkets hus för de som vill delta i sökandet.

Text o bild: Cathrine Blixth
affarsnyttnorr