Fredrik Ottosson och hans adepter Lukas Strömberg. Privat bild.

Fredrik Ottosson och hans adepter Lukas Strömberg. Privat bild.

Fredrik Ottosson – sköt han första björnen i länet?

nyheter

2018-08-21 Efter endast 20 minuter på pass kom en björnhanne mot Fredrik Ottosson som tillsammans med sin adepter Lukas Strömberg kunde fälla den utan problem. Det var nu på morgonen och första jaktdagen på björn.

Det här är inte första björnen som Fredrik Ottosson har fällt. Bland annat under fjolårets jakt då han exakt på samma plats också sköt en björn. Och nu på årets första jaktdag efter endast 20 minuter så blev det hans nästa. Fredrik jagar i Flykälens jaktlag och han berättar:

-Jag jagar i Flykälens jaktlag men under björnjakten går vi samman med Storåbränna. Eftersom jag har skadat ett knä kunde jag inte gå med egen hund utan fick stå på pass. Lukas Strömberg är med som min adepter och han tycker givetvis det var spännande att vi fick fälla en björn bara efter 20 minuter. Det är en hanne som kan väga mellan 120-130 kilo.

Det blir ingen lång pratstund med Fredrik för han skall inom någon timma vara i Östersund för knäröntgen.

Hur nära kom björnen?

-Han var ungefär 15 meter ifrån när första skottet gick och det träffade bra. Men givetvis blev det några till för säkerhets skull. Två hundar hade fått upp spår och kom med björnen.

Man kan förstå att Lukas fick en upplevelse som sent skall glömmas, 20 minuter på björnpass och första gången i sitt liv, så fälls en björn.

Det skall tilläggas att nu väljer allt fler jaktlag att ta med någon ungdom i jakten, en adepter, som en ordinarie jägare tar ansvar över.

affarsnyttnorr