Rättegång om överfall i Ulriksfors

nyheter

2017-12-19 I går måndag var första rättegångsdagen mot fyra personer, tre män och en kvinna, som tidigare i vinter överföll en 25-årig man i Ulriksfors. Bland annat användes en kofot som tillhygge.

Mannen som har sin lägenhet i Ulriksfors blev för en tid sedan överfallen en natt när han låg och sov. Fyra personer bröt sig in i lägenheten genom att slå sönder dörren och därefter misshandlades 25-åringen. Bland annat fick han näsbenet avslaget och ytterligare skador uppkom. Enligt tidigare uppgift skall de ha använt både kofot, järnrör och hammare vid misshandeln.

Vid rättegången infann sig de åtalade, tre män och en kvinna, de erkänner att de använt en kofot för att slå sönder dörren för att ta sig in. Men ingen erkänner att de skall ha misshandlat mannen så grovt, trots att det framgår att ansiktsskadorna var omfattande och att näsbenet var avslaget.

Den misshandlade mannen kunde inte vid tillfället se vilka förövarna var, de hade maskerat ansiktena och det var mörkt i rummet. Men efter en tid kom det fram att 25-åringen var bekant med de som överföll honom.

Varför de uppsökte mannen mitt i natten och hade kört en längre sträcka, har än inte kommit fram i förhören. Att de hade något otalt med mannen framgår tydligt.

affarsnyttnorr