polis-arkivbild

Polisen håller kontroll på trafikanterna

nyheter

2019-03-13 Under de senaste dagarna har Polisen haft trafikkontroller i Strömsund på varierande platser. Ena dagen var placeringen vid Ramselevägen och Storgatan. Dagen därpå efter bron. Några blev bötfällda.

Polisen har under eftermiddagen haft två nykterhetskontroller i Strömsund – på Ramselevägen och på Storgatan. Samtliga förare som kontrollerades var nyktra, utan anmärkning.

Vecka 11 är en nationell trafikvecka med fokus på alkohol och droger.

I samband med en av kontrollerna utfärdade patrullen en ordningsbot till en bilist på 1.500 kronor, då föraren hade mobiltelefon i handen under färd.

Från den 1 februari 2018 får du som förare inte använda mobilen eller annan kommunikationsutrustning om du håller den i handen när du kör ett motordrivet fordon. Regeln är till för att skydda dig och andra i din omgivning.

Så här står det i trafikförordningen:

”Vid färd på väg med ett motordrivet fordon får föraren ägna sig åt aktiviteter som användning av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning endast om det inte inverkar menligt på förandet av fordonet. Föraren får inte använda denna utrustning på ett sådant sätt att han eller hon håller den i handen”.

12 mars 18:05, Trafikkontroll, Strömsund Hastighetskontroll på Strömsundsbron under aftonen.

Två förare som överskridit gällande hastighetsgräns, patrull utfärdar ordningsbot.

 

affarsnyttnorr