Foto: Anna Lena Wik

Foto: Anna Lena Wik

Per Wik Hammerdal ger ut en barnbok

nyheter

2017-08-3 Per Wik, 23 år, från Hammerdal har skrivit en bok som heter Bofinken Bo och Sture Storspovs äventyrsresa. Per har både skrivit texten och gjort illustrationerna.

Boken handlar om de goda vännerna Bofinken Bo och Sture Storspov som ger sig ut på en äventyrsresa som innehåller både fina naturupplevelser i norra Jämtland och en spännande jakt på ett försvunnet smycke.

Varför han gav bofinken namnet Bo beror på att hans far heter Bo, och Per och hans tre bröder heter Bo i mellan namn. Det är alltså 5/6 av familjen som firar namnsdag den 5/6 på Bodagen!

Det föll sig naturligt att handlingen i boken utspelar sig i Strömsunds kommun, eftersom han själv bor och är uppvuxen i kommunen.

Biblioteket i Strömsund har köpt in flera böcker så de finns för utlåning där. Boken har getts ut av Vulkan media.

Per har gått estetiska programmet på gymnasiet i Östersund och därefter läst till kultur- kommunikatör med inriktning skådespeleri på yrkeshögskolan i Bollnäs.

I sommar spelade han i Arnljot, som Åflo-Faste. Även hans yngsta bror Olov spelade en roll som soldat åt kung Olov.

Till vardags arbetar han som lärarassistent på Gröna skolan i Strömsund, med SFI, (Svenska För Invandrare). På fritiden spelar han keyboard och målar tavlor i akryl.

 

affarsnyttnorr