Göran Bergström tilldelar Marie Rislund och Carina Larsson priset.
Foto: Strömsunds kommun

Göran Bergström tilldelar Marie Rislund och Carina Larsson priset. Foto: Strömsunds kommun

Och priset går till — Äspnäs

nyheter

2017-11-27 "Föreningens engagemang skapar ökad livsglädje i bygden". Aspnäs bygdegårdsförening fick idag ta emot Tillgänglighetspriset tack vare framgångsrikt arbete med tillgänglighet för funktionsnedsatta.

Tillgänglighetsrådet uppmärksammar varje år den eller de som under året gjort insatser för att underlätta tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

–         Det känns fantastiskt roligt, det här måste vi fira, säger Marie Rislund och Carina Larsson.

”Skapar ökad livsglädje” I år går priset till Äspnäs bygdegårdsförening med följande motivering:

”Äspnäs bygdegårdsförening har med stor inlevelse och eftertanke gjort sin hembygdsgård till en plats som är tillgänglig både när det gäller inomhus- och utomhusmiljö. Det stora utbudet på aktiviteter visar på stort engagemang och skapar ökad livsglädje för alla som besöker den”.

–         Vi har idag den stora glädjen att dela ut det här priset till en mycket välförtjänt pristagare, stort grattis, sa tillgänglighetsrådets ordförande Göran Bergström.

Levande förening Äspnäs bygdegård är en mycket levande bygdegård med en rad återkommande arrangemang som lockar besökare i alla åldrar. Det är allt från boule till bingo, pimpeltävlingar, zumba, pingis, kamsdag och utbildningar i hjärt- och lungräddning. Föreningen arbetar aktivt för att både lokalen och arrangemangen ska vara tillgängliga.

–         Det är självklart eftersom vi tycker att bygdegården ska vara öppen för alla, det är här vi träffas och umgås. Samtliga arrangemang är till exempel parfymfria, säger ordförande Marie Rislund som var på plats för att ta emot priset tillsammans med ledamoten Carina Larsson.

Nu är planen att hänga upp diplomet på en hedersplats i bygdegården.

–         Priset betyder att vi är på rätt väg. Det här känns fantastiskt roligt, det är kul att vi får uppskattning för det vi gör och den tid vi lägger ned. Det här måste vi fira på något sätt, säger Carina Larsson.

affarsnyttnorr