Ungdomskonsulent Magdalena Sannemo.

Ungdomskonsulent Magdalena Sannemo.

Mötesplats öppnar för unga i Hoting

nyheter

2017-10-26 Kommunen har fått önskemål att öppna en ny mötesplats i Hoting för ungdomar. Nu på måndag den 30 oktober öppnas Folkets Hus för premiär som skall locka till olika aktivitet. Det utlovar ungdomskonsulent Magdalena Sannemo.

Måndagen 30 oktober öppnar en ny mötesplats i Hoting för ungdomar i årskurs 6 till och med gymnasiet. Tanken är att den ska vara öppen en dag i veckan.
– Vi har fått flera önskemål om detta och nu hoppas vi att många ungdomar kommer, säger ungdomskonsulenten Magdalena Sannemo, Strömsunds kommun.

Måndagen 30 oktober klockan 18.00 är det premiär för ungdomarnas nya mötesplats på Folkets hus i Hoting. Det är Folkets hus-föreningen som ska driva ungdomsgården. Kultur- och fritidsavdelningen har hjälpt till med uppstarten, bland annat med att renovera lokalen och köpa in möbler. En fritidsledare kommer även att finnas på plats varje måndagskväll fram till jul.

Hoppas på stort engagemang

– Ungdomar och föräldrar har efterfrågat en mötesplats, nu hoppas vi att många dyker upp och att vi kan få föräldrar att hjälpa till att driva det vidare. Om alla som har ungdomar i denna ålder kan tänka sig att ställa upp någon kväll kanske det bara behöver handla om något tillfälle per termin, säger ungdomskonsulenten Magdalena Sannemo.

Öppet varje måndag

  • Ungdomslokalen är öppen varje måndag mellan klockan 16 och 21. Där går bland annat att köpa fika, spela biljard, airhockey eller bara umgås med vänner.
affarsnyttnorr