Foto Be. Susanne Hansson kommunalråd Strömsund.

Foto Be. Susanne Hansson kommunalråd Strömsund.

Miljoner rullar in till Strömsunds kommun

nyheter

2018-06-27 När landsbygdsminister Sven-Erik Buchts var på besök i Strömsund diskuterades kommunens näringslivsutveckling. Insatserna för att få inflyttning till Strömsund ska kunna stärkas genom att kommunen beviljats extra statliga miljoner.

 

Det krävs insatser för att få folk att flytta till Strömsund och det skall  kunna stärkas genom att kommunen beviljats extra statliga miljoner. Man vill förbättra och utveckla företagsklimatet.

I samband med landsbygdsminister Sven-Erik Buchts besök i Strömsund nyligen berördes näringslivsutvecklingen och att kommunen är med och stärker de förutsättningarna fanns med på agendan.

Företaget Engcon expanderar och är i behov av kompetent arbetskraft. Och nu står Strömsunds kvalitetslego inför stora förändringar inför hösten och är i allra högsta grad beroende av personer med teknisk kompetens.  Företaget investerar nu i en robotiserad maskinanläggning där man skall svara för driften åt Engcon.

Vi får 1,76 miljoner per år, under tre år, för att jobba med näringslivsfrågorna. Vi är en av 39 kommuner i landet som har fått den här möjligheten, säger kommunalrådet Susanne Hansson (S).

Kommunen har sökt pengar hos Tillväxtverket och får själva avgöra vart de skall satsas. Förutsatt att pengarna går till näringslivsutveckling och satsningar på att förbättra företagsklimatet.

Enligt Susanne Hansson kommer dessa pengar bland annat att satsas på  fortsatt arbete med ”Heja Strömsund” och även gå till andra insatser. Det blir sammanlagt 5,28 miljoner för Strömsund.

En del av pengarna skall användas till att hitta personal med kompetens till alla lediga jobb. Både industrin och kommunen skriker efter kompetent folk.

Att stärka kommunens förutsättningar för näringslivsutveckling var alltså en av punkterna när Susanne Hansson träffade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i Strömsund.

Hon uppger att det finns mera tankar och det kommer säkert andra idéer som vi inte känner till i dag hur vi skall jobba med de här pengarna.

Genom kampanjen ”Heja Strömsund” försöker kommunen och näringslivet gemensamt att locka arbetskraft. En av satsningarna var ett besök i Stockholm där man informerade om kommunens möjligheter. Och att få hemvändare och andra intresserade att rikta blickarna mot Strömsund.

Susanne Hansson vet att tre familjer står inför en flytt hem till Strömsund och skall börja jobba inom näringslivet.

Enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht skall de nya miljonerna ses i ljuset av en större helhet där andra mångmiljardsatsningar ingår i syfte att vända utvecklingen på landsbygden, uppges i ett pressmeddelande.

affarsnyttnorr