DSC00089

Mattias Nyholm medaljör i Mitt Sverige Cup

nyheter

2017-10-1 Trots mindre bra träningsförhållanden för Crossintresserade i Strömsund så tog i alla fall Mattias Nyholm 15 år 3:e pris i Mitt Sverige Cup. En bragd värd att uppmärksammas.

På Västerkälens Crossbana har ett antal ungdomar, ledare och engagerade föräldrar mött upp en lördag förmiddag. Först möte om banans framtid och så blir det åka av på en bana som med tiden måste byggas om för att vara godkänd. Här finns flera framgångsrika ungdomar och däribland Mattias Nyholm från Strömsund som kammade hem en tredje plats i Mitt Sverige Cup. Mattias berättar:

  • Jag och min äldre bror kör cross och vi deltar i många tävlingar. Jätteroligt att komma på 3:e plats i Krokom. I tävlingen Mitt Sverige Cup var vi kanske 25 – 30 tävlande och jag är nöjd med placeringen. För ett tag sedan bytte jag cykel och nu kör jag KTM.
  • Det här är tredje året jag tävlar och nu närmast blir det tävling i Tierp och Kattcupen i Stockholm, berättar Mattias.

Tisdagar och torsdagar är det träning på banan i Västerkälen och däremellan är det styrketräning. Givetvis kommer förutsättningarna för samtliga cross-intresserade att bli betydligt bättre när banan byggts om och den blir i fas med banorna som de tävlar på.

 

 

affarsnyttnorr