Görgen Olofsson tänder ljusen i Emma Åströms krona. Strömsunds Lucia 2016.

Görgen Olofsson tänder ljusen i Emma Åströms krona. Strömsunds Lucia 2016.

Luciakröning i Ströms kyrka

nyheter

2016-12-13 Här lever traditionerna vidare och en av de gånger som kyrkan är fylld till sista plats är just till Lucia. Årets lucia blev Emma Åström. Rotarys president Catarina Espmark stod för arrangemanget.

Stämningsfullt i en välfylld kyrka och lucian med tärnor var nervösa innan det var dags att i sakta mak skrida fram till altaret. Jörgen Olofsson på Coop fick tända lucian Emama Åströms ljus i kronan. Luciasmycket, som i år var skänkt av Ö-bua, överlämnades av Tommy Persson Rotary.

Det var en fin kväll med skön musik och sång, bland annat av gruppen Vattugalarna.

Tommy Persson som var en som följt luciatåget runt under dagen berättade att han själv steg upp klockan fyra i morse. Under hela dagen har de åkt runt i Strömsund på företag-affärer, hotell, åldringsboende och sjukhem.

-När man kommer till Strömbacka och Granbacken är det många äldre som får tårfyllda ögon, många sjunger med. De som inte kan komma till samlingslokalen besöker vi på deras rum. Vi ser att Lucia är något speciellt för dem och det är viktigt att vi kommer på besök.

Catarina Espmark Rotary har haft huvudansvaret för årets luciatåg. Det är visst sju år sedan Rotary tog över ansvaret för arrangemanget av Strömsunds lucia när Lions la ner.

Lucians följetåg var tärnorna: Emma Orrell, Tova Johansson, Fanny Henriksson, Elin Svanberg, Freja Nilsson, Maria Johansson och Fanny Olsson.

Efter framträdandet i kyrkan blir det en välförtjänt avkopplande kväll för den vackra lucian och följe.

 

affarsnyttnorr