Bo Eriksson från Alanäs var absolut äldst bland gästerna. Kolbullar e alltid gott uppgav han.

Bo Eriksson från Alanäs var absolut äldst bland gästerna. Kolbullar e alltid gott uppgav han.

Kolbullar – musik å sång

nyheter

2018-08-7 Vid jämna mellanrum ordnas olika aktiviteter för boende på Strömbacka i Strömsund. Den här dagen som ger extra guldkant på tillvaron är när Göran Edman (RD) och "Tjärnmyrbergarn" kommer för att bjuda på kolbullar och dragspelsmusik. En ljusglimt i tillvaron som är efterlängtad.

Att steka Kolbullar det kan Göran Edman som ensam stod för läckerheten.

 

Göran Edman stekte kolbullar i en och en halv timma. Kolbullar som innehöll rikligt med fläsk, som var sponsrat av Coop och ICA. Det blev ett ansenligt antal och just den här maträtten är något alla kan förknippa sig med tider som begav sig.

Tjärnmyrbergarn, känd dragspelare

Tjärnmyrbergarn, han kan han. Spelar och sjunger av hjärtats fröjd. Men han kan berätta historier också. Karl-Ivar uppgav: ”De här spelningarna är mycket roligare än inför en storpublik. Här känner man verkligen hur folk njuter och har roligt”.

Karl-Ivar Pettersson med fru tillsammans med Göran Edman har under flera år följts åt till äldreboenden för att ge dem en trevlig stund. När Karl-Ivar drar igång på dragspelet och sjunger då hänger hela församlingen med. Man förstår att det här sätter guldkant på tillvaron för de som har boende på Strömbacka. Men inbjudan hade också gått till boende på Granbacken och några deltog.

tn_DSC00519

Många hänfördes av Karl-Ivars fina toner och stämde in i sången 

Göran berättar att de började redan 2006 att tillsammans besöka äldreboenden. Kolbullar uppskattas alltid. Men jag vill tillägga att det här gör vi för att de boende skall få ett avbrott i tillvaron, politik existerar inte i de här sammanhangen.

tn_DSC00515

Här är några ur personalen och frivilliga uppe i dansens virvlar. Solveig Forsberg närmast i bild och Karl-Ivars fru Maud.

Först blev det kolbullar och därefter nybakade vetebullar och kaffe. Några av de som hjälpte till med arrangemanget dansade till dragspelsmusiken. Att den här stunden var välkommen gick inte att ta miste om. Det blev hjärtliga applåder till både Göran och Kjell-Ivar som hade fått hjälp av några frivilliga personer att servera gästerna.

tn_DSC00509

Maud och Egon Forsberg var frivilliga hjälpredor.

Under året har ”Radarparet” besökt boenden i Gäddede, Norråker, Hoting, Rossön, Backe och nu Strömbacka.

tn ljussiv

Som avslutning får Karl-Ivar en stor kram som tack av Siv som tycker det här var en lyckad tillställning.

 

affarsnyttnorr