Bild privat. tre av skolans juniorambassadörer

Bild privat. tre av skolans juniorambassadörer

Hjalmar Strömer elever vann resa till Strasbourg

nyheter

2019-01-25 En EU-utbildning för politiker och tjänstemän med presentationer, tävlingar och frågesport där deltagarna fick diskutera aktuella EU-frågor. Det visade sig vara ett vinnande upplägg för Hjalmar Strömerskolans EU-ambassadörer som nu vunnit en resa till Euroscola i Strasbourg i slutet av mars.

Den 22 november anordnade Hjalmar Strömerskolan en besöksdag för politiker, tjänstemän och övriga intresserade. Under dagen höll bland annat skolans EU-ambassadörer i en utbildning om EU med presentationer, tävlingar och frågesport. Det konceptet var så bra att eleverna nu vunnit en resa till Euroscola i Strasbourg 29 mars, skrivs i ett pressmeddelande.

  • Det känns fantastiskt roligt att just vi får åka, av många duktiga klasser. Jag vill skicka ett stort tack till dem som kom hit på vår besöksdag, säger läraren Anna Backman Wikström.

Debattera på EU-nivå

I motiveringen från Europaparlamentets kontor i Sverige står det att eleverna i sitt projekt ”på ett föredömligt sätt visat en tydlig koppling till Europaparlamentets informationskampanj ”Den här gången röstar jag” för ett ökat valdeltagande i EU-valet den 26 maj”.

Priset innebär alltså en resa till Strasbourg i slutet av mars där eleverna får möjlighet att debattera på EU-nivå.

  • Eleverna gjorde ett bra jobb under besöksdagen och ska vara stolta över sin insats. Det ska bli spännande att få åka på den här resan. Eleverna kommer att få vara ledamöter för en dag och diskutera aktuella ämnen tillsammans med elever från andra skolor inom EU, säger Anna Backman Wikström.

 Bildtext:

Hjalmar Strömerskolan är en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet och arbetar mycket med EU på olika sätt.

affarsnyttnorr