tn_DSC00570

Grenslöst trevligt

nyheter

2018-09-14 Då har många av oss fått uppleva en "Grenslöst" trevlig kväll när spelmän från Norge sammanstrålade i Ströms kyrka med Lars Håkan Eriksson från Norderåsen. Som alltid, mycket folk och bara glada miner. Och inte att förglömma SPFs bjudning till fika.

Musik är en stor glädjespridare i tillvaron och vissa kan slå till lite extra. Som gruppen Grenslåt med spelmän från Sörli, Nordli och Grong som lite titt som tätt spelar med vår kände violinist Lars-Håkan Eriksson  Norderåsen. Kyrkoherde Elisabeth Björklund, tillika Lars-Håkans fru fanns på plats och hälsade församlingen välkommen.

tn_DSC00563

Det blev än en gång en uppskattad kväll i Ströms kyrka under torsdagskvällen när musiken flödade och sången smekte örat. Vi kan säga att det börjar bli tradition för gruppen att besöka Strömsund. För ett år sedan var de också på plats. Ett arrangemang som Ström-Alanäs församling står bakom.

tn_DSC04404

Många infinner sig till den lättsamma och glada underhållningen och i dessa sammanhang är också kyrkan välbesökt.

tn_DSC00571

I pausen bjöd pensionärsföreningen SPF på kaffe med hembakat bröd. Och givetvis fanns ordföranden Nils-Olof ”Sola” Mårtensson på plats, till vänster i mitten av bilden. Först har vi Tage Wikström och Kurt Eriksson. Här bjuder de Maj-Christin Reinemyr på fikat. Tyvärr saknas namnet på mannen till höger.

-Det här är inte första gången vi bjuder på kaffe, vi brukar finnas med lite var stans. Ja ena gången kan det vara vid cruising-träff och nästa gång i kyrkan eller vid någon annan tillställning, uppger Sola.

tn_DSC00576

Och som bilderna kan visa så var kvällen uppskattad till tusen, av Berit Eriksson till exempel.

tn_DSC00573

Fr v Maud Persson, Berit Eriksson. Några damer från SPF som stod för fikat: Anna-Märta Strömgren, Anna Eriksson och Kerstin Mårtensson.

affarsnyttnorr