Foto: Linnéa Berg

Foto: Linnéa Berg

Full fart i Strömsunds kommun

nyheter

2018-07-7 Ett glatt gäng framför Allaktivitetshuset Saga i Strömsund där Show Kidz pågår 4–8 juli. Ledare är Annelie ”Bubblan” Nordin från Sundsvall. Det är alltså full fart i Strömsunds kommun.

Show Kidz och Dunder-LAN, bussresa från Backe till utomhusbadet i Strömsund, simuleringsskytte i Blåsjön och gymnastikläger i Hammerdal. Det är några av de gratis sommarlovsaktiviteter som föreningar i kommunen ordnat för barn mellan 6 och 15 år.

– Det sprudlar runt om i kommunen just nu, säger ungdomskonsulenten Magdalena Sannemo.

Den 16 juni drog årets gratis sommarlovsaktiviteter igång, då genom ett Skapartält på Hotingmarknaden där alla barn fick pyssla och fika. Sedan dess har aktiviteterna avlöst varandra runt om i kommunen och de fortsätter till slutet av augusti.

Betydelsefullt för barnfamiljer

Det är glädjande att så många föreningar tagit chansen att söka bidrag från kommunen för att anordna gratis aktiviteter för barn mellan 6 och 15 år, menar ungdomskonsulenten Magdalena Sannemo.

– Att det finns gratis aktiviteter är oerhört betydelsefullt för våra barnfamiljer och det bidrar till en givande fritid för alla. Föreningar har fortfarande chans att söka bidrag till höstlovet och jullovet, säger hon.

Många olika aktiviteter

Bussresor från Backe till utomhusbadet i Strömsund, familjedag på Strömsunds ridskola, simuleringsskytte i Blåsjön, gymnastikläger i Hammerdal, tennis- och friidrottsskola, kulturfritids och extraöppet på Teknikhuset är några exempel på aktiviteter. Just nu pågår Show Kidz och Dunder-LAN på Allaktivitetshuset Saga i Strömsund.

– Det sprudlar runt om i kommunen. Det är positivt att det är så skiftande aktiviteter och att en helt nystartad förening, Green raving gaming, har klivit in och är med och arrangerar Dunder-LANET. De hoppas växa och locka än fler ungdomar framöver, säger Magdalena Sannemo.

affarsnyttnorr