Pia Palm kunde konsten att locka folk med sitt glada skratt. Hon jobbar på Bemanningen/ Strömsunds kommun. Foto: Meja Svanström.

Pia Palm kunde konsten att locka folk med sitt glada skratt. Hon jobbar på Bemanningen/ Strömsunds kommun. Foto: Meja Svanström.

Företagarna i Strömsund skriker efter arbetskraft

nyheter

2018-03-15 På onsdag hade Arbetsförmedlingen arrangerat årets Jobbmässa på Folkets Hus i Strömsund. En fylld lokal av både företagare och jobbsökare. Aldrig tidigare har så många företag i kommunen skrikit efter arbetskraft.

I och med att portarna till Virveln i Strömsund slogs upp var det folk som bara välde in. Var ungefär som vid en entré till ett större evenemang. Chefen från Arbetsförmedlingen som stod för dagens Jobbmässa, Håkan Olofsson gick runt och log i mjugg.

tn_DSC00256

-Det har nog aldrig varit så här mycket folk någon gång tidigare när vi haft Jobbmässa, sa Håkan och tillade:

-Och det har aldrig varit så här många lediga jobb heller. Det är många företag som behöver arbetskraft. Därför ser vi många nya medborgare på plats som är intresserade av att söka jobb.

tn_DSC00269

Här har vi tre ungdomar som kommer att ta taxikort och därefter tror de på att få jobb hos Taxi som behöver nyanställa. Killen i mitten har jobbat som stödlärare på skolan.

tn_DSC04202

Byggföretaget Attacus och SCF Betongelement är två ”syskonföretag” som behöver nyanställa. De har haft flera intresserade som pratat och frågat om vad arbetet innebär.

tn_DSC00279

Engcons representanter hade många besökare där flera lämnade in sina intresseanmälningar och CV. Här finns stora möjligheter till jobb.

tn_ageris

Så har vi företaget Ageris med placering i Ulriksfors. En arbetsplats som drar många unga och studerande. Ett perfekt jobb för de som vill jobba efter skoltid och under sommarlov. Företaget växer och nu är det dags för nyanställning.

tn_DSC00275

Hotellet i Gäddede behöver anställa nu inför högsäsongen. Besöksfrekvensen har ökat successivt under åren och det är bredden av besökande gäster som märks mest.

tn_DSC00251

SUABs personal fanns på plats för att ge information om möjligheter till hjälp och stöd för de som vill starta eget företag. Samtidigt kunde den nya VDn Björn Amcoff t.v stifta bekantskap med företagare och jobbsökande.

tn.ljus stor

Hos Stornäsuddens VA fläktar det på som aldrig förr. Nu är det dags för generationsskifte med nya och effektivare pumpar med ny teknik. Många har idag både kyl- och värmepumpar som börjar ha ett antal år på nacken och då är det dags att förnya utrustningen. Antalet anställda i företaget har med åren vuxit och idag är det åtta.

Inom Vårdsektorn behöver det komma in flera arbetsvilliga personer. Ett arbetsområde som är stimulerande och utvecklande för den som vill andra människors ”väl å ve”. Här finns idag flera med invandrarbakgrund som efter SFI (svenska för invandrare) utbildning gärna vill jobba inom vården.

En kvinna från Eritrea kom till Strömsund för något år sedan och började lära sig svenska. Idag jobbar hon på Strömbacka och uppger att det är hennes lyckligaste tid. Ett trevligt arbete, goda arbetskamrater och jag tjänar pengar, berättar hon.

Ägarna till Förskolan Regnbågen i Ulriksfors står i begrepp att utöka med ytterligare en avdelning. Efterfrågan på platser för barn ökar och därför kommer det att bli en större verksamhet inom kort. Här behövs också personal.

Taxi Strömsund är ett företag som växer, både med bilar och bussar, chaufförer efterfrågas. Det är här som de tre killarna som skall ta taxikort tror på en anställning.

Summerar man dagens Jobbmässa då syns det klart och tydligt att företagsklimatet i Strömsunds kommun är gott. Och det finns stora förutsättningar till att nyanställa folk och det borde väl vara en god anledning för att locka ”hemvändare” till kommunen.

Senare idag kommer flera bilder att läggas ut i vår Galleria

 

 

 

affarsnyttnorr