Privat arkivbild.

Privat arkivbild.

Farhågorna besannades – Bussgods avvecklas

nyheter

2017-11-8 Nu har den känsliga frågan fått ett klubbslag om avveckling av Bussgods i Jämtland. En service som varit en nödvändighet för många näringsidkare. Ett beslut som centerpartiet och vänstern satte sig emot. Men utan framgång.

Vid ett extrainsatt regionfullmäktige i går tisdag beslutade socialdemokraterna och moderaterna, att gå på regionala utvecklingsnämndens linje och avveckla Bussgods.

En svår nöt att knäcka, eftersom den ekonomiska situationen har varit en tung belastning för Bussgods under lång tid och förluster runt 4 miljoner kronor per år har nämnts. Frågan om Bussgods framtid har behandlats tidigare; i regionala utvecklingsnämnden, regionstyrelsen och i regionfullmäktige. Men frågan återremitterades.

Eftersom det saknas pengar och inga nya pengar finns att stoppa in i Bussgods så klubbades beslutet igenom på tisdagskväll. Avveckla.

Oppositionen varnade för konsekvenserna ute i länet i och med att en hel transportkedja försvinner. Jörgen Larsson (C) anser att majoriteten har inte tagit återremissen på allvar och bryr sig inte om konsekvenserna.

Samtidigt poängterar Jörgen Blom (V) att den politiska majoriteten bedriver en landsbygdsfientlig politik och han är mycket orolig.

Flera företag i Strömsund kommer att känna av de negativa effekterna eftersom Bussgods har haft både snabb och säker leverans. Nu blir glesbygden åter drabbad och givetvis blir det negativa konsekvenser när en fungerande kundservice upphör.

affarsnyttnorr