Fängelse efter brutal misshandel i Ulriksfors

nyheter

2017-12-29 Det blir fängelse för tre av de fyra personer som bröt sig in i en lägenhet i Ulriksfors och misshandlade en yngling svårt med kofot, järnrör och hammare. Bland annat fick mannen svåra ansiktsskador och krossad näsa.

Tre män och en kvinna bröt sig in i målsägandes bostad en natt i november och misshandlade honom svårt. Mannen som är i 25-årsåldern låg och sov när han blev överfallen när han sov.  Mannen ska ha försökt fly ut till balkongen och fick då ett slag i bakhuvudet så att han nästan tappade medvetandet. Han blev sedan slagen flera gånger med en hammare och fick sjukhusvård.

När en av fönsterrutorna slogs sönder vaknade mannens flickvän och skrek av förskräckelse. I och med det försvann gärningsmännen från platsen. Polisen hittade målsägandes bankkort och andra tillhörigheter i en bil som de fyra färdades i.

En av männen har erkänt sig skyldig till misshandel av normalgraden samt hemfridsbrott. De andra nekar till att ha deltagit i misshandeln, och skyller på varandra. Däremot erkänner de att de var maskerade och utrustade med kofötter, hammare och järnstång bröt sig in hos mannen.

Enligt Östersunds tingsrätt råder det inga tvivel om att alla gärningsmän befunnit sig på platsen och att deras uppsåt med intrånget i mannens bostad var att misshandla honom.

Nu döms samtliga för grov misshandel och grovt hemfridsbrott. Kvinnan döms till fängelse i ett år och fyra månader. Mannen i 30-årsåldern döms till skyddstillsyn med speciell behandlingsplan.

En av männen stod även åtalad för rån, försök till grov misshandel, narkotikabrott, vapenbrott och brott mot knivlagen. Han döms till fängelse i tre år och fyra månader.

En av männen stod även han åtalad för försök till misshandel, en händelse som ägt rum på en annan plats i landet vid ett tidigare tillfälle. Han döms nu till två års fängelse.

Tillsammans ska alla fyra betala ett skadestånd till målsägande på 30.000 kronor.

affarsnyttnorr