tn_Hemp

Blås Grönt satsar på Dundertält och deltagarrekord

nyheter

2018-07-4 Dundertält, nya sponsorer och show i samband med prisutdelningen. Det är tre nyheter när det är dags för årets Blås Grönt-kampanj. Den 6 och 7 juli har alla mellan 13 och 18 år möjlighet att vara med. Första pris för den som blåser grönt fyra gånger är tio körlektioner.

I år hoppas vi på nytt deltagarrekord, säger Magdalena Sannemo och Birgitta Moen i ett Pressmeddelande. 

För tre år sedan var Strömsunds kommun först i Jämtland med kampanjen Blås Grönt, där ungdomar mellan 13 och 18 år ska blåsa grönt för chansen att vinna fina priser från lokala sponsorer.

Drygt 70 deltagare

Till helgen är det Dundermarknad och dags igen, den 6 och 7 juli är det totalt fyra blåstillfällen för alla mellan 13 och 18 år. Kampanjen innehåller flera nyheter och arrangörerna hoppas på nytt deltagarrekord.

  • Det vore häftigt att nå hundra, vi har legat på drygt 70 stycken två år i rad. Ungdomarna börjar känna till kampanjen och väljer att vara med så vi hoppas på nytt rekord, säger Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent, och Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare.

Flera nyheter i år

Nyheterna då? Jo, nytt för i år är Dundertältet inne på marknadsområdet där de yngre besökarna kan hänga, prata med kompisar, delta i aktiviteter och fika. I samband med söndagens prisutdelning klockan 14.00 på Ströms hembygdsgård uppträder Show Kidz som har läger under veckan.

  • Vi har även ett antal nya sponsorer som gått in med väldigt fina priser. Det är roligt att fler väljer att stötta satsningen. Vi har färre, men högre priser i år. Första priset är som vanligt tio körlektioner, säger Magdalena Sannemo.

Prisade av IQ

Blås Grönt-kampanjen och satsningen på att främja nykterhet bland ungdomar som besöker Dundermarknaden blev tidigare i år uppmärksammad av IQ. Kampanjen blev utsedd till IQ-projekt nummer 1269.

Första blåsningen i Blås Grönt-vagnen sker fredag 6 juli kl. 18–20 samt lördag samma tid.

Mer information Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare, 0670-169 35 Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent, 0670-164 06

Bild: Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent, och Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare, håller på med de sista förberedelserna inför årets Blås Grönt. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

affarsnyttnorr