Göran Bergström fick nog efter år av förtal.

Göran Bergström fick nog efter år av förtal.

Backebo anklagas för grovt förtal mot kommunalråd

nyheter

2017-09-28 Idag torsdag hölls tingsrättsförhandlingar i Östersund mot en backebo som står åtalad för grovt förtal mot kommunalrådet Göran Bergström. Dom faller den 12 oktober.

Göran Bergström kommunalråd i Strömsund nås på telefon efter dagens tingsrättsförhandling i Östersund. Han har idag mött den person från Backe, en äldre man, som har förföljt, trakasserat och förtalat Göran Bergström ända sedan början av 2014. Han uppger:

  • Den här mannen har under flera år förföljt och förtalat mig och har skrivit till bland annat polischef Steven Jerand som var min tidigare chef. Där har han framfört min oförmåga för tjänsten som polis. Han påstår att jag varit hotfull och helt vild, hatisk uppsyn och vrålat, drogpåverkad, att jag var helt borta i skallen.
  • Så började jag arbeta politiskt och då kom samma visa nedpräntat på papper till kommunledningen. Mannen ansåg att jag inte skulle representera kommunmedborgarna och därmed plockas bort.

Allt detta fortsatte och i mars 2016 var måttet rågat för Bergström och han gjorde en anmälan som resulterade i en tingsrättsförhandling idag med rubriken: Grovt förtal.

Allt började enligt Bergström med att han kom på den här mannen med att sätta upp lappar på en anslagstavla i Strömsund som var direkt kränkande. Den här typen av anonyma lappar hade förekommit på flera ställen och vid upprepade gånger under en längre tid men ingen visste vem som stod bakom.

Bergström jobbade då som polis i Strömsund och av en slump såg han hela händelseförloppet. Hur den här mannen satte upp en lapp på anslagstavlan och såg dess innehåll. Då konfronterade han backebon och ansåg att han var den fegaste person han träffat på som satte upp dessa ”hatnotiser” anonymt. Och därmed var hjulet i rullning.

Till och med under tingsrättsförhandlingarna idag ansåg mannen att Bergström inte var lämplig att inneha sin post. Att han borde nog sitta och lägga gem på rad istället för att ha politiskt uppdrag.

Dom faller den 12 oktober.

 

 

 

 

affarsnyttnorr