Trafikolycka söder om Alavattnet – lastbil med traktor på släpet har voltat av vägen

nyheter

2020-07-19 Strax före klockan 13.00 idag söndag kom ett larm till SOS att en lastbil lastad med en traktor hade kört av vägen strax söder om Alavattnet. En singelolycka där föraren fick klippas loss ur hytten och togs med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus. Anhöriga hade kommit till platsen.

Lastbilen har kommit norrifrån och strax söder om Alavattnet på raksträckan har bilens högra hjul börjat gå ner mot en dikesren. Därefter gått upp på vägen igen och rakt över till diket på den andra sidan vägen och där har lastbilen voltat. Släpet med traktorn fanns kvar på vägen men hade tippat.

Polis Björn Svanberg med kollega var först på platsen och han berättar:

-Vi var först på platsen och det gick att få kontakt med föraren, men han hade rejäla sår i bland annat pannan. Hans ben var fastklämda i förarhytten och när Räddningstjänsten kom på plats fick de klippa upp hytten för att få ut honom. Vägambulansen kom till platsen men en helikopter rekvirerades. Chauffören hade väldigt ont och efter ungefär en timma kunde helikoptern lyfta mot Östersund.

Vägen var helt blockerad under en längre tid men strax före klockan 14.00 kunde en del av Räddningstjänstens fordon tas undan och trafiken kunde släppas på i sakta mak.

-Men hittills har det varit helt stopp i båda riktningarna, uppger Svanberg.

Anhöriga till chauffören hade fått samtal om trafikolyckan och fanns på plats under räddningsarbetets gång. Bilekipaget var på väg till Strömsund.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr