Mobil bilbesiktning till Gäddede

nyheter

2021-05-27 Opus Bilprovning startar mobila enheter för besiktning i glesbygden nästa år. En av platserna blir Gäddede där Svensk Bilprovning drog in på den servicen. Nu utlovar Opus att återuppta den mobila besiktningen på flera platser i glesbygden.

Fram till januari i år hade Bilprovningen två mobila enheter som reste runt till glesbygdsområden och besiktigade bilar, så att bilägare inte skulle behöva åka långa sträckor för den årliga kontrollen.

I samband med att den tjänsten lades ned i januari gjorde Transportstyrelsen en utredning som kom fram till att det skulle få stora effekter för de 9.600 bilägare som bor i de påverkade områdena – medelavståndet till en besiktningsanläggning ökade från 26 kilometer år 2019 till 76 kilometer 2021, skriver Opus i ett pressmeddelande.

Nu kommer de mobila enheterna tillbaka. Opus Bilprovning skriver i ett pressmeddelande att de senast år 2022  ska börja åka runt till olika orter i glesbygden och erbjuda besiktningstjänster.

”Förutom de orter där AB Svensk Bilprovning haft sina mobila enheter: Arjeplog, Funäsdalen, Gäddede, Karesuando, Särna, Tärnaby och Överkalix, tittar nu Opus Bilprovning på vilka andra kommuner i mycket gles landsbygd som har behov av mobil besiktning”, skriver företaget.

Text: Magnus Kvandal

affarsnyttnorr