40-åring misshandlade och dödshotade sin sambo – parets lilla dotter såg det fruktansvärda

nyheter

2022-04-18 Östersunds Tingsrätt dömer nu en 40-årig man från Strömsund till fängelse efter att han både dödshotat och misshandlat sin sambo grovt. Deras gemensamma lilla dotter fanns i lägenheten och såg mamman bli skadad.

En 40-årig man ska ha misshandlat sin sambo grovt i Strömsund under mars månad. Det framgår att upprinnelsen till händelsen ska ha varit att mannens bonusson skulle ha uppgett till skolpersonalen att hans mamma blev slagen av styvpappan. När det kom fram till hans kännedom blev han väldigt upprörd och arg, han försökte ringa bonussonen för att få en förklaring till varför han hade sagt så, men fick inte tag på honom vid tillfället. Humöret rann på utan kontroll och det gick ut över hans sambo, barnens mamma.

Sambon ska ha försökt lugna honom men det hjälpte inte utan han gav sig på henne med slag och sparkar över kroppen,  dessutom drog han henne på golvet i håret och därefter försökt att strypa henne, något som upprepades flera gånger samtidigt som han uttalade dödshot mot kvinnan. Deras gemensamma lilla barn fanns i närheten och såg när mamman misshandlades.

Till slut ska kvinnan ha kommit sig lös och sprungit över till en granne för att söka hjälp. Efter en stund kom också mannen själv dit och hade barnet med sig. Grannar i fastigheten hade hört parets bråk och reagerat över oljudet.

Polis larmades till platsen och mannen greps och frihetsberövades i väntan på dom. Vid förhör var kvinnan mycket skärrad och rädd och hon visste inte hur lång tid misshandeln hade ägt rum. Kanske var det en timma eller kanske två.

Östersunds Tingsrätt dömer honom till fängelse i ett år och tio månader för grov misshandel och barnfridsbrott, eftersom deras dotter fanns med och såg vad som hände mamman. Han ska också betala skadestånd till sambon och dottern. Mannen har  tidigare begått grovt brott och det skulle han genomfört i Thailand.

Han är alltså tidigare straffad och har suttit åtta år i Thailändskt fängelse för ett grovt brott.

Text o Foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr