Cornelia Orhagen Brusmark. Pressbild

Massutskick till ovaccinerade i länet

nyheter

2021-10-6 Region Jämtland Härjedalen uppger i ett pressmeddelande att under vecka 40 kommer 13.500 ovaccinerade personer i länet att få ett brev med uppmaning att vaccinera sig.

Under vecka 40 kommer Region Jämtland–Härjedalen att skicka ett personligt brev till de omkring 13 500 ovaccinerade med uppmaning att vaccinera sig. Det skriver regionen i ett pressmeddelande.

– Vi har hittills arbetat med vaccinationer till de stora massorna. Nu förfinar vi insatserna för att nå just dem som ännu inte tagit någon dos, säger Region Jämtland Härjedalens vaccinsamordnare Cornelia Orhagen Brusmark.

Insatsen är ett led i en överenskommelse mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR) och regeringen som i september avsatte 40 miljoner kronor till riktade insatser till grupper och områden där vaccinationstäckningen är lägre.

– Beslutet om våra riktade utskick ligger helt i linje med den överenskommelsen. Det är väldigt viktigt att vi inte lutar oss tillbaka och tror att pandemin är över bara för att restriktionerna hävts. Nu gäller det att fler går och får sin vaccination för att vi ska bli av med pandemin, säger Cornelia Orhagen Brusmark i pressmeddelandet.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr