EOns bild.

Ytterligare strömavbrott – Backe och Rossön drabbade

nyheter

2023-01-18 Sedan idag onsdag morgon har Backe och Rossön drabbats av strömavbrott och runt 100 av Eons kunder rapporteras vara strömlösa.

Strömavbrotten har avlöst varandra med varierande tidsram under de senaste månaderna.  Det är Eons kunder norr om Strömsund som har varit värst drabbade. Sträckan runt Hoting, Lövberga, Lidsjöberg och Inviken, med flera byar i området har varit rejält utsatta. Enligt Eons uppgifter beror avbrotten på snötyngda  träd som hänger eller har fallit över ledningarna. På vissa platser har de satt in helikoptrar som blåst snön från ledningarna och nedfallna träd.

Och nu idag onsdag blev det elavbrott för området Backe och Rossön. Vid 12-tiden fanns inga uppgifter från Eon när de beräknade att strömmen skall vara tillbaka, felsökning pågår.

Svårigheterna med strömavbrott i norra delen av Strömsunds kommun har pågått under många år och i vart och vartannat hus har folk investerat i egna elaggregat. Det här innebär många påfrestningar och frustration hos de drabbade hushållen.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr