Foto: Fredrik Näslund

Världens bästa pjäs till skolorna i Hoting och Backe

nyheter

2024-02-14 Hans-Erik Jansson, kultursamordnare i Strömsunds kommun, var på utbudsdagar i Östersund i oktober och såg en pjäs av Teater SOJA som han ville erbjuda elever i Hoting och Backe. Eftersom den kommunala budgeten ska räcka till många, kontaktade Teater SOJAs producent Malin Berglund ett antal företagare i Strömsund för hjälp med bidrag till en del av kostnaden. Nu är det ekonomiska avklarat och pjäsen ska visas.

 ”Världens bästa pjäs” till skolor i Hoting och Backe genom samarbete med lokala företag! 

-Tack vare Strömsunds kommuns kultursamordnare och sponsring från SCA, ICA Simonssons och Coop Strömsund blir det nu avPå fredag den 16/2 får elever i Hoting och Backe möta skådespelarna Sofia Andersson, Jan Boholm och Jens W. Nilsson i ”Världens bästa pjäs – en hoppfull historia” som handlar om hopp och samarbete, berättar Malin Berglund och fortsätter:

-Teater SOJA är en fri, professionell teatergrupp från Sundsvall som turnerat i hela Norrland med egenproducerade pjäser för skolelever i 20 år. Medlemmarna i Teater SOJA har privata kopplingar till Strömsund och Jämtland och har bland annat jobbat med Camilla Wolgers. Denna vår avrundar de sin verksamhet och är därför extra glada över att få spela i Strömsunds kommun.

En pjäs om samarbete som blir av genom samarbete!

Upplagd text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr