Carina Svanström kom från Norge och deltog i tävlingen, på hemmaplan. Foto: Meja Svanström.

Våren är här – pimpeltävling på Klövsjön

nyheter

2024-03-17 Nu är det högtryck på pimpeltävlingar igen efter några lugna år, på grund av pandemin, men på lördag var det tävling på Klövsjön utanför Strand och runt 70 personer pimplade för fullt. Här fanns ett dignande prisbord som företagare och köpmän hade skänkt.

Nu har det varit pimpeltävling på Klövsjön utanför Strand och Thomas Östensson från Strand hade raggat många sponsorer så det var ett dignande prisbord. Ungefär 70 personer kom för att prova fiskelyckan. Men hur blev det, blev det mest bara fika.. eller.

Det är trevligt med pimpeltävlingar och det ger faktiskt lite intäkter, som till en del är andemeningen. Pengarna som blir över går till Strands byförening, bland annat för att hålla bygdegården på fötter, berättar Camilla Svanström som är en i arrangörsstaben.

Foto: Thomas Karlsson

Att komma till fisketävlingen på Klövsjön är rätt så enkelt för det är bilväg ända fram och skoterleden går till sjön. Dagen bjöd på vackert väder med sol men det var kylslaget eftersom vinden låg på. Det var försäljning av fika och varmkorv, något som går hem i alla väder.

Ja vad skulle en fisketävling bli om inte folk ställde upp man ur huse, och jobbar ideellt förstås. Idag finns inte samma möjligheter till kommunala bidrag till byföreningar som det va förr i tiden.  Nu får varje ställe sköta sitt eget och då är faktiskt en pimpeltävling något som lockar.

Vinnarna i vuxenklassen: Harriet Englund 6.980 gram, därefter Janne Johansson och Straffan Jonsson.

I barnklassen vann Henry Östberg och tvåa Elli Jacobsson.

Text: Barbro Ericson

Foto: Meja Svanström

affarsnyttnorr