engcon bjuder in barnen till något extra spännande igen. Arkivbild Jerry Ahrlin från en aktivitetsdag på Hempan.

Vår ”Framtid” på plats -engcons stora familjedag

nyheter

2023-09-11 I bra väder kunde engcons stora familjedag bli det absolut bästa. Jerry Ahrlin som är företagets tränare inom friskvård och skidor uppger att 103 barn sprang barnloppet på Hembygdsgården.

Under åren har engcon satsat storslaget för att hela samhället ska få möjlighet till olika aktiviteter som företagets ledning Stig Engström brinner för. Han har åtskilliga gånger gjort vad som krävs för att väcka intresse, både bland företagets anställda men också för andra samhällsmedborgare. Att vi bland annat har fina skidspår på orten är också något som vi får tacka engcon för.

I helgen var det alltså dags för den årligen återkommande familjedagen, med tryck på aktiviteter, något som lockade folk till Hembygdsgården under söndag. Jerry Ahrlin uppger att 103 barn fanns med för att springa barnloppet. Därutöver fanns mycket annat att roa sig med. En löpsträcka från Hembygdsgården ut mot Landön och sjöstranden tillbaka hade ordnats med både tävlings- som motionsklasser.

Och givetvis bjöds det på förtäring, något som blir lite extra krydda på tillvaron.

Den här familjedagen blev åter en succé där både barn och vuxna hade full sysselsättning. Och ett framtidshopp för samhället är givetvis att så många barn fanns med, de som är vår framtid och som ska fortsätta förvalta det vi har.

Det var alltså en brokig skara människor samlade och väldigt många uttryckte spontant deras uppskattning och tacksamhet till engcon som gör så mycket för befolkningen i samhället.

Text: Barbro Ericson

Foto: Jerry Ahrlin

affarsnyttnorr